İşsizliğe Farklı Bir Çözüm Hayatımdan Bir Örnek [ Yazı ]
İşsizlik bildiğiniz gibi çoğu ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de sorun malesef ...
Bu yazımı yazmadan evvel şunları hatırlatmakta fayda buluyorum ...
Bir gün üniversite de Fizik dersine girdim.
Hoca bir kaç şeyden bahsederken konu hayatımızı nasıl devam ettireceğiz ? nasıl iş bulacağız ? sorularının cevaplarından konu açıldı .
Kız öğrencinin biri kalkıpta hocaya
- Hocam , siz üniversitede profesör olmuşsunuz. Artık bir sıkıntınız yok , O yüzden bizi anlayamazsınız . Sizin döneminizde ki gibi kolay değil , millet açlık sorunu çekiyor. Demişti.
Hoca ise takdir ettiğim cevabı çoktan yapıştırmıştı
- Kızım , bir böcek bile karnını doyurup hayatını devam ettiriyor. Allah sana akıl fikir vermiş sen bir böcek kadar olamıyor musun ? Ne sizde ki bu hırs !!! demişti.
Bu bahsettiğim konu Ziraat fakültesinin Fizik dersinde olmuştur.
Hocamızın dediği gibi öyle bir yapışıyoruz ki sanki dünyayı hiç bırakmayacakmışız gibi .
Gelelim benim yapmış olduğum işsizlik çözümüne ...
Ziraat fakültesinde ki o kız arkadaşımız Devlet kadrosunda çalışmaya programlamıştı kendisini. Fakat yanlış düşünmüştü kendisi o kadar kişi ziraat mezunu ve işsiz
Ve ben sapsarı domatesin kilosunu bir tl den alıyorsam. Demek ki bir sorun var.
Bir ülkede üretim durursa herşey durur. Ziraat mühendisleri en ince ayrıntısına kadar üretimi bilen insanlar peki neden domates kalitesiz ve bir Türk Lirası ?
Hepimiz basitin peşindeyiz.Üretmiş olsak , üretmeye çalışsak hiçbiri olmazdı . Sermayesiz hiçbir şey olmuyor diyorsanız. Sermaye bulun nasıl mı ? Akrabalarınızdan borç alın , devletin veya Avrupa birliğinin vermiş olduğu kredilerden faydalanın ... Edison ampülü bulmak için az uğraştığını zannedenler lütfen eski bilim adamlarının nasıl çalıştıklarını okusunlar. Allah herkeze istediğini verir ama çalışma olmadan hiçbir şey olmaz. Zehir gibi beyinlerimiz göçüp gidiyor neden ? Çünkü sahip çıkan yok. İşsizlik çözülemeyecek değil.
İşsizlik çözülemeyecek bir sorun olsaydı Çinde belki günde 1 milyon insan açlıktan ölürdü.
Üretim olmazsa hayat pahalılaşır . Ne kadar para kazanırsanız kazanın yine de paranız yetmeyecektir. Çünkü bu iki faktör birbirinden ayrılamaz iki beraberce yatırılmalı masaya